Azerbajdzsán konyha
Grúz konyha
Ukrán konyha
Örmény konyha
Linkek a témában:
Azerbajdzsán konyha + receptek
A szurami hegyszoros két földrajzi területre osztja Grúziát. Ami Szuramtól nyugatra fekszik - az Nyugat-Grúzia, a szorostól keletre, más természeti zónában helyezkedik el a Középső- és Kelet-Grúzia.
Bíró Margit: A grúz konyha
Aki már járt Grúziában, a Szovjetunió Fekete-tenger menti köztársaságában, annak minden bizonnyal része volt a messze földön híres grúz vendéglátásban.
Örmény receptek
Az örmény konyha mai ízvilága hosszú évezredek alatt formálódott. Érezhető rajta az asszír, görög és perzsa hatás is. Fontos számukra a kenyér, olyannyira, hogy gyakran a reggelizem, ebédelek, vagy vacsorázom kifejezéseket úgy mondják: kenyeret eszem. A különféle kenyerek és lepények elkészítési módja anyáról leányra száll.
Meghatározás
A 18.-ik századig az orosz konyha alapja a sárgarépa volt, ma sok a burgonya, kedvelt az uborka és a káposzta, szeretik gyűjteni és fogyasztani frissen és tartósítva a gombát. Kedvelik a mártással ízesített húsokat, a palacsintákat, sült tésztákat - sósan és édesen. Gyakori a teasűrítmény használata, amit forró vízzel hígítanak.