Az orosz konyhát alapvetően három dolog határozta meg: egyrészt az arisztokraták erős francia behatás alatt álló szokásai (pl. előételek, változatos köretek), másrészt a népi ételek, amelyeket az 1870-es, 80-as éveinek vidéki nemesi kúriáinak hagyományos recepteket gyűjtő és felélesztő mániája örökített meg (pl. levesek, kásák, pirogok), harmadrészt az orosz birodalmi és a szovjet idők kultúrakeveredéseinek eredményeként eloroszult jópár ukrán, grúz, üzbég stb. étel (pl. borscs, saslik, plov). forrás: http://oroszok.postr.hu
Linkek a témában:
Gasztroangyal: Orosz konyha | MédiaKlikk
A Gasztroangyal ezúttal utánajár, melyek az orosz konyha jellegzetes fogásai.
Marcsi felkeres egy orosz éttermet, ahol kiderül, milyen a jó ...
Az orosz konyha sajátosságai
Az orosz kultúra elidegeníthetetlen részét jelenti az orosz konyha, amely élesen
elkülönülő sajátosságokkal, felismerhető vonásokkal, és világszerte ismert ...
Orosz konyha - a pirogtól a kaviárig | Mindmegette.hu
Az orosz konyha rendkívül sokrétű, igen változatos és javarészt számunkra is
elérhető alapanyagokból dolgozik. A több mint 1000 éves múltra ...
Orosz ételek a Mindmegette recepttárban
Orosz ételek? A legfinomabb Orosz ételek a Mindmegette recepttárban.
Válogass több ezer recept közül.